Hagebutte-Rosa canina-7
Die Hagebutte entsteht aus den zarten weißen Blüten der Wildrose. Die Schalen dieser Hagebutte werden getrocknet als Tee verwendet und haben nicht nur Heilwirkung, sondern werden auch gerne als gesundes Getränk getrunken. Außer als Tee kann die Hagebutten auch als leckere Marmelade oder Mus geniessen. Die Hauptwirkung der Hagebutte beruht auf ihrem Vitamin C-Gehalt. The rose hip and rose haw, is the pomaceous fruit of the rose plant, that typically is red-to-orange, but might be dark purple-to-black in some species. Contrary to the fairly common myth, rosehips are not poisonous. Rose hips of some species, especially Rosa canina (Dog Rose) and R. majalis, have been used as a source of Vitamin C. Rose hips are commonly used as an herbal tea, often blended with hibiscus and as an oil. They can also be used to make jam, jelly, marmalade and wine. Particularly high in Vitamin C, with about 1700–2000 mg per 100 g in the dried product, one of the richest plant sources.

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