Trigonella foenum-graecum-5
Ursprünglich kommt der Bockshornklee aus Indien, wo er schon im Altertum hoch geschätzt wurde. Die Benediktinermönche haben ihn bei uns eingeführt und in ihren Klostergärten angebaut. Die kleeartigen Blätter sind dreizählig, gestielt, etwa zwei Zentimeter lang, länglich eiförmig und an den Enden etwas gesägt. Die Pflanze hat runde, verzweigte Sprosse und eine lange Pfahlwurzel. Fenugreek (Trigonella foenum-graecum) is a plant in the family Fabaceae. It is cultivated worldwide as a semi-arid crop. It is frequently used in curry. The rhombic yellow to amber colored fenugreek seed, commonly called maithray, is frequently used in the preparation of pickles, curry powders, and pastes, and is often encountered in the cuisine of the Indian subcontinent. The young leaves and sprouts of fenugreek are eaten as greens, and the fresh or dried leaves are used to flavor other dishes. The dried leaves (called kasuri methi) have a bitter taste and a strong characteristic smell.

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