Rauke-Eruca-sativa-14
Als Rucola (auch Rukola) werden verschiedene Pflanzenarten aus der Familie der Kreuzblütengewächse gehandelt. Rucola wird hauptsächlich als Salatpflanze angebaut. Im deutschsprachigen Raum ursprünglich als Rauke bekannt, aber in Vergessenheit geraten, wurden die Pflanzen unter ihrem italienischen Namen wieder populär. Die Rauke wurde bereits in römischer Zeit im Mittelmeerraum als Nahrungsmittel genutzt und wurde sogar als Aphrodisiakum betrachtet. It is an annual plant growing to 20–100 cm tall. The leaves are deeply pinnately lobed with four to ten small lateral lobes and a large terminal lobe. The flowers are 2–4 cm diameter, arranged in a corymb, with the typical Brassicaceae flower structure; the petals are creamy white with purple veins, and the stamens yellow; the sepals are shed soon after the flower opens. It is used as a leaf vegetable, which looks like a longer leaved and open lettuce. It is rich in vitamin C and potassium. It has a rich, peppery taste, and is exceptionally strongly flavoured for a leafy green.

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